Fiets en wandelroutes

De Borkeld is een mooi stuk natuurgebied in en rond Markelo en Holten, dat bekend staat om zijn mooie wandel en fietsroutes en in het gedeelte van het natuurgebied de Borkeld, dat gelijk achter de camping ligt, bevinden zich diverse wandelroutes van verschillende afstanden.

In 2018 is de Twentse Wallen Wandeling van Markelo verkozen tot de mooiste wandelroute van Nederland. Een rondwandeling van circa 13 kilometer vanuit het dorp Markelo. Deze route begint op " de Markelose berg" (40m). Amper begonnen aan de wandeling met start midden in Markelo en je staat al op de genoemde berg en kun je genieten van vergezichten. Door de strategische ligging  was Markelo een plek waar in de Tweede wereldoorlog was Markelo een plek waar veel gebeurde. Langs de route  stille getuigen, loopgraven en gedenkplekken. De wandelpassages langs de Schipbeek en buurtschap Stokkum zorgen voor afwisseling.

Het wandelnetwerk is een kwalitatief hoogwaardig en flexibel netwerk van wandelroutes in Twente en de daarbij behorende voorzieningen. Het biedt een veelvoud aan bestaande en nieuwe wandelroutes voor alle doelgroepen en kent een uniforme bewegwijzering die knooppunten met elkaar verbindt. Het doel is om de wandelmogelijkheden in het landelijk gebied van Twente te ontsluiten door het aanbrengen van meer structuur in het wandelaanbod.

Fietsen in Twente           

De mooiste manier om van het Twentse landschap te genieten is op de fiets. Twente heeft een schitterende afwisselende natuur met landgoederen, weilanden, heuvels, heide, houtwallen, bossen en een rijk coulisselandschap. De combinatie van stad, grensstreek en platteland maakt Twente uniek. Je kunt zelf eindeloos routes maken met behulp van de knooppunten. Twente heeft als regio in Nederland een knooppuntennetwerk van maar liefst 1500 kilometer aan fietsroutes. De fietsroutekaarten zijn verkrijgbaar bij de Twentse VVV’s.

plan uw eigen fietsroute vanaf de camping 

Via www.vvvtwente.nl kun je digitaal je eigen fietsroutes (met bezienswaardigheden) samenstellen. Daarnaast heeft Twente de primeur met de mooiste routes op je eigen mobiele telefoon, AbelLife. Middels een SD-kaartje in je mobiele telefoon word je genavigeerd langs de mooiste plekjes in Twente. Kijk voor meer informatie op www.AbelLife.nl.

.